Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Местната власт в Нова Загора разваля зла поличба с 50 килограма захар
26 Май 2015
Заради зачестилите катастрофи със смъртни случаи на територията на общината, кметът разпореди главните пътища да бъдат поръсени с 50 кг захар

Местната власт в Нова Загора разваля зла поличба с 50 килограма захар. От съобщение, публикувано на официалния сайт на общината, разбираме, че във връзка със зачестилите катастрофи със смъртни случаи на територията на общината, кметът Николай Грозев разпореди главните пътища в новозагорско да бъдат поръсени с 50 кг захар.

Само за една седмица около Нова Загора станаха няколко тежки катастрофи. На магистрала "Тракия" загинаха двама полицаи и други 5 лица бяха ранени. На околовръстния път в близост до Стара Загора загинаха две млади новозагорчета и трето беше с опасност за живота.

"Предприемайки тази инициатива, общинското ръководство се основава на древно предание, според което, ако пътищата се поръсят със захар, това ще прогони злата прокоба", гласи съобщението в сайта на община Нова Загора.

Пред БГНЕС кметът на Нова Загора Николай Грозев заяви, че това са древни суеверия, не карат никой да вярва, просто се прави. "Чувал съм, че има древно предание, не знам дали и Баба Ванга не го е казала, че когато се поръси със захар се гони лошата прокоба. Затова, малко като суеверие, за да не се случват такива неща, накарах домакинката да закупи 50 килограма захар – качват се на общинска кола и ръсят по средата на пътищата в четирите посоки на Нова Загора", каза кметът Грозев.

Както хората ходят в църквата да запалят свещ, така в Нова Загора ще ръсят захар по пътищата, е обяснението на кмета.


последни в Знаете ли, че...:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

11
03 Jun, 2015 | 13:13

Тотални простотии , ако искат и куршум да леят и на врачка да ходят , веднага да бъде уволнена управата за тези просташки действия.Леле какви хора са на власт.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.