Факти, Анализи, Коментари
   10 Август 2020
О С Т А Н Е Т Е  У  Д О М А!
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Q U I Z

Германски радар приема кравите в Швейцария за вражески обекти
16 Март 2015
Устройството работи добре на равнинен терен, но в планината, ако например, някоя крава се придвижва, радарът я идентифицира като вражески обект

Швейцария закупи от германска фирма нов радар за военните си летища, но има голям проблем - устройството не различава вражески самолет от швейцарските крави, предава АФП. Явно устройството работи добре в равнинен терен, но в планината, когато, например, някоя крава се придвижва по склоновете, радарът идентифицира животното като вражески обект, обяснил според вестник "Блик" министърът на отбраната Ули Маурер пред комисията по сигурността на долната камара на швейцарския парламент.

Армасуис, федералната агенция, която се занимава с доставките за отбраната, е уточнила за "Блик", че системата ще е в оперативна готовност най-рано през 2020 г. Първите проблеми са били установени през 2013 г. Доставчикът (фирмата не е посочена) е получил допълнителен срок, но първите тестове на модифицираната версия през 2014 г. се оказали провал.

За това оборудване Швейцария е подписала контракт за 296 милиона швейцарски франка (279 милиона евро).

Председателят на парламентарната комисия по сигурността Томас Уртер, потвърдил пред женевския вестник "Трибюн" изнесената от "Блик" информация, като заявил, че сегашните радари, с които разполага конфедерацията, са остарели и трябвало задължително да бъдат заменени. /БГНЕС


последни в Знаете ли, че...:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2020 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.