Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Nissan измисли кола, която не трябва да се мие
25 Април 2014
Ако преди няколко години, това беше първоаприлска шега на Subaru, сега от Nissan обявяват, че новaта технология е в напреднал етап на изпитания при модела Note.

Лявата част на автомобила е с нормална боя, а дясната с новото покритие

Иновативното покритие е устойчиво на кал, прах, мазнини и влага. То практически отблъсква всякаква мръсотия от автомобила и това вече не е шега, както ще видите от видеорепортажа по-долу.
 
Същността на технологията,  наречена Ultra-Ever Dry е микроскопичен слой от нано частици, който се образува между боята и външната среда. Именно той не позволява на мръсотията и влагата да достигнат автомобила. 
 
Новото покритие се тества интензивно при всякакви метеорологични условия – дъжд, сняг, жега и студ. Очаква се до няколко месеца нововъведението да влезе официално в  употреба, като клиентите ще могат да го поръчват, като допълнителен аксесоар.
 
Моделът Note също е избран специално. Той е типичният семеен автомобил, в който инженерите са се постарали да осигурят максимален комфорт при пътуване.
 
С пожелание за скорошен старт, женската част от екипа на "Фактор нюз", очаква с нетърпение и предложения за самопочистваща се къща и нецапащи се облекла....
 



последни в Знаете ли, че...:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.