Факти, Анализи, Коментари
   24 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Сандвич, поръсен със злато, предлагат в хотел Ritz Carlton в Чикаго
11 Април 2014
Цената му е 100 долара
Сандвич, поръсен със злато, започнаха да предлагат в хотел Ritz Carlton в американския мегаполис Чикаго, съобщава в. "Чикаго трибюн".

Тази новост, предназначена за заможни чревоугодници, е наречена "сандвич на грил за зилион долара". Зилион е измислено число, което се използва в английския за нещо скъпо и неизчислимо. Всъщност, сандвичът струва 100 долара. В основата му са две филии бял хляб, препечени до златисто във висококачествен студено пресован зехтин от Италия. Между тях се полагат тънки филийки суровосушео свинско месо. Най-важната съставка на сандвича е сирене Чедар на 40 години. Приготвя се на скара и се поръсва в парченца злато. Сандвичът е подправен с билки, накиснати в балсамов оцет домати, сос от бял трюфел и пастет от гъши дроб. На върха на хляба се поставя пържено патешко яйце. Към това блюдо се предлага също порция макарони със сирене и месо от омар. /БГНЕС


последни в Знаете ли, че...:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Сашо
13 Apr, 2014 | 15:40

Колелото на историята се върти ли върти. Всяка империя загива по един и същи начин...


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.