Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Македония забрани бельото и туршията ....по балконите
18 Февруари 2014
Гражданите вече нямат право да поставят по терасите стари шкафове и домакински електроуреди, а също и туршии и низи с пипер

Жителите на македонската столица Скопие вече нямат право да простират бельо по балконите. Общинските власти забраниха по балконите и терасите да се виждат пердета, одеяла и килими.

Гражданите вече нямат право да поставят и мебели като стари шкафове и домакински електроуреди. В забраната са включени туршиите и низите с пипер.

Единственото разрешено нещо са цветята, но само ако не загрозяват фасадата и не представляват опасност за пешеходците, се казва в решението на Градския съвет. Общинските инспектори вече са запознати с новите правила и от утре могат да налагат солени глоби на нарушителите.

От това лято се въвеждат и нови правила за климатичните инсталации. Собствениците им трябва да поставят специални системи, които да спрат капенето по улиците от външното им тяло.

Съгласно новите правила собствениците на домашни любимци вече са длъжни да ги разхождат с намордник. Разходките с тях са разрешени само в определени места и в определен часови пояс от деня. /БГНЕС


последни в Знаете ли, че...:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.