Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Откриха иззети от нацистите картини на стойност 1 млрд евро [ВИДЕО]
6 Ноември 2013
В нея има творби на художници като Пикасо, Матис, Марк Шагал , Емил Нолде, Франц Марк, Макс Бекман, Пол Клее, Оскар Кокошка, Ернст Людвиг Кирхнер и Макс Либерман

Голяма колекция от картини, конфискувани от нацистите, е бил намерена в апартамент в Мюнхен. В нея има творби на художници като Пикасо, Матис, Марк Шагал , Емил Нолде, Франц Марк, Макс Бекман, Пол Клее, Оскар Кокошка, Ернст Людвиг Кирхнер и Макс Либерман. Колекцията се оценява на 1 млрд. евро.

Според германското издание Focus, което съобщава за находката, картините са били придобити от търговец на картини през 30-те - 40-те години на миналия век. По-късно те са преминали в сина му, който ги съхранява повече от 50 години в прашни тъмни стаи. Той понякога продавал картина и с тези пари живеел.

Колекцията е била открита през 2011 г., но властите пазили информацията в тайна. Картините, вероятно принадлежали на еврейски колекционери, които нацистите принудели да продадат на безценица. Някои са конфискувани от германците като продукт на дегенеративно изкуство.


последни в Знаете ли, че...:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.