Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Fukushima Plate - чиния с датчик за радиация
11 Май 2011
Ако се показва един светлинен пръстен, това означава, че в храната има следи от радиация, два - сравнително малко облъчване, а при три - тази храна е опасна за ядене

Заради ядрената криза в Япония, много хора започнаха да се притеснявате за храната, която купуват. Ето защо Нилс Фербер решил да създаде специален съд, който да сигнализира за нивото на радиация в храните.
 
Дизайнерът нарекъл концепта си Fukushima Plate. Всъщност това е обикновена чиния с вграден Гайгеров брояч, който показва нивото на замърсяване на храната.

Чинията на Фербер има възможност за настройка на параметрите на нивото на радиация. Тази функция е добавена, защото различните хора възприемат рисковете, свързани с радиация, по различен начин, коментира дизайнера.

На снимката може да се види чинията с различни светлинни пръстени. Ако се показва един пръстен, това означава, че в храната има следи от радиация, два - сравнително малко облъчване, а при три - тази храна е опасна за ядене.

Като се има предвид ситуацията в Япония, се очаква този артикул ще бъде много търсен на пазара там.


последни в Знаете ли, че...:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.