Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
От небето в американски град се изсипаха хиляди мъртви птици
5 Януари 2011
За половин час район с радиус от два километра в град Биби се напълнил с трупове на птици

В новогодишната нощ в град Биби в американския щат Арканзас от небето паднали хиляди мъртви косове. Специалистите все още не могат да обяснят причината за този инцидент.

Комисията за риба и диви животни на Арканзас (AFGC) започнала да получава доклади за падащи от небето птици около половин час преди полунощ на 31 декември. До полунощ район с радиус от два километра в град Биби се напълнил с трупове на птици, съобщава Би Би Си.

Орнитологът от комисията Карън Роу предполага, че птиците може да са попаднали под градушка в горните слоеве на атмосферата, или пък ятото косове са били поразени от мълния.

"Тъй като ние говорим само цяло ято от косове, които падат от небето, то е малко вероятно те по някакъв начин да са били отровени. От какво точно са умрели - токсични вещества или удар - ще покаже аутопсията", коментира експерта на AFGC. За целта експертите взели за изследване 65 трупа на птици, за да установят причината за смъртта на птиците.

През този ден в Арканзас и съседните щати е имало торнадо, при което загинали седем души, а местните орнитолози все още не знаят дали то е свързано с инцидента.


последни в Знаете ли, че...:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.