Факти, Анализи, Коментари
   24 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
В турско село се отказаха от телевизия, за да не загубят социалните си контакти
9 Август 2010
По-рано селяните искали да се откажат от електричеството, защото кабелите ще им развалят пейзажа

В турското село Ризе местните хора обяви бойкот на телевизорите, за да запазят приятелските си връзки.  Селяните вярват, че гледането на телевизия могат да ги отдалечи един от друг, тъй като увлечението по телевизията няма да им остави време за живо общуване.

Последни новини в страната могат да се научат и с помощта на радио, а цялото си свободно време прекарват в песни, танци и разговори помежду си. Единственият телевизор в селото се намира в хотела за туристи.

"Никиой не ни забранява да гледаме телевизия, ние се откзаваме от нея доброволно. Не искаме да си губим времето, седейки пред екрана по няколко часа на ден, също както населението на градските райони. Вместо гледане на телевизия ние си ходим на гости", коментира председателя на селския съвет Атила Гюнер.

Много туристи и жители на други населени места мислят, че на това място няма електричество, затова няма и телевизия, но това не е така, казва още Гюнер.

По-рано селяните наистина са искали да се откажат от електричеството и дори подписали съответната петиция. Причината била, че кабелите ще развалят пейзажа. В крайна сметка властите успели да убедят селяните да електрифицират селото, като обещали, че всички проводници ще са под земята.

"Ние сме абсолютно щастливи и сме свикнали да живеем както ни харесва" - обобщава Гюнер.


последни в Знаете ли, че...:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

erbab
10 Aug, 2010 | 19:16

Mnogo sa prawi horata. Telewiziata e izkliuchitelno wredno neshto.

trix
09 Aug, 2010 | 15:01

да се откажат от тока и водата и здравеопазването и да обявят независимост.Кво ще им е - изворчето,генератора и внос на шведска горчивка

Иван
09 Aug, 2010 | 12:59

Като се австрахираме от религиозните намеци на "Чистач на боклуци" и като се замислим спокойно хората са много прави.
Колко други неща можехме да вършим, ако я нямаше телевизията?

Чистач на боклуци
09 Aug, 2010 | 12:38

За наше щастие, мюсюлманите закъсняват с 5 века в своето развитие, както и Мохамед пристига 5 века след Христос. Сега се избиват сунити и шиити, както католици и протестанти навремето. Иначе ни е спукана работата! Както казваха турците "добър християнин е мъртъв християнин".


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.