Факти, Анализи, Коментари
   16 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Най-ревнивите жени на планетата са новозеландките
26 Август 2009
Това показва изследване на учени от Оксфордския университет

Новозеландските жени са признати за най-ревнивите на планетата, показват данните от изследване на учени от Оксфордския университет. Тези данни са основани на социологически въпроси, допълва Радха Балакришнан, аналитик в Националната комисия за семейни изследвания на Нова Зеландия.

Всеки седми мъж в страната твърди, че жена му започва забележително да нервничи при присъствието близо до съпруга й на други представителки на нежния пол – колеги, познати приятелки или съседки. За сравнение подобни признаци при нозеландците се наблюдават един път на всеки 11 мъже.

Жените в Нова Зеландия признават, че поради ревност са готови да направят всичко, за да има до мъжете им приятели или роднини, които да ги контролират и даже да прибегнат до шантаж и заплахи.

Фактът, че мъжете са по-малко ревниви специалистите обясняват с ленността. Според предиши изследвания, мъжката част от населението на островите е най-ленивата в света.

След новозеландките най-ревниви са жителките на Канада и Великобритания.


последни в Знаете ли, че...:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.