Факти, Анализи, Коментари
   18 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Доктор Менгеле и "арийското село" в Бразилия
24 Януари 2009
Ангелът на смъртта все пак е успял да доведе експериментите си с близнаци до успешен край
Всяко пето раждане в градчето завършва с руси близнаци
Всяко пето раждане в градчето завършва с руси близнаци

Д-р Йозеф Менгеле- Ангелът на смъртта

В Освиенцим е правил дисекция на живо на близнаци

След войната бяга в Южна Америка

Кандидо Годои е градче със 7 000 жители, разположено в богатия юг на Бразилия близо до границата с Парагвай. Градчето е известно с големия си брой близнаци. В началото на главната улица дори има плакат с надпис :"Градът на близнаците". Всички близнаци са блондини със сини очи. В това няма нищо странно, пише Омеро Чаи в статията си в La Repubblica, ако се има предвид, че градчето е основано от немски имигранти. Но учените винаги са се удивлявали на факта, че всяко пето раждане в Кандидо Годои завършва с близнаци, докато нормалното съотношение е 1:80.

Аржентинският историк Хорхе Камараса е на път да разкрие тайната на близнаците: пръст в това необичайно често явление има Йозеф Менгеле, нацистки престъпник, който след безумните си експерименти в концлагера в Освиенцим бяга отначало в Буенос Айрес, после в Парагвай, а накрая на юг в Бразилия, където и умира през 1979 година.

Наскоро Камараса публикува книгата си: "Менгеле, ангелът на смъртта в Южна Америка". В нея той твърди, че през 60- 70- те години Менгеле е превърнал Кандидо Годои в своя " лаборатория", където е продължавал експериментите си по изкуствено оплождане и раждане на близнаци, започнати още в концлагера. Според проучванията на историка, Менгеле се е появил за пръв път в градчето в началото на 60-те и се е представил за ветеринар. По- късно обаче станало ясно, че той може да лекува и хора. Особен интерес проявявал към жените, внимателно следил протичането на бременността и давал на пациентките си нови лекарства.

Според Камараса, единствено присъствието на Менгеле може да обясни загадката на честото раждане на близнаци. В книгата си Камараса възстановява цялата история от пребиваването на Менгеле в Латинска Америка на базата на свидетелства от хора, които са го познавали и от тетрадки и дневници на самия Ангел на смъртта. Ученият предполага, че Менгеле е искал да превърне Кандидо Годои в идеалния " арийски град".


последни в Знаете ли, че...:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Надежда Казакова
18 Apr, 2011 | 14:34

"Болните мозъци" може и да бъдат велики, но ако са художници, композитори, изобретатели, учени и т.н....... "великите" не унищожават хора, не унищожават ничий живот..... Менгеле е само болен мозък в комбинация с извратеност.А симпатизантите му се нуждаят от сериозно лечение в психиатрия.

xxx
27 Jan, 2011 | 19:46

Никой не избира къде и какъв да се роди и още по-малко заслужава съдбата на тези ХОРА. Всеки който подкрепя извегите на СС заслужава бесило!Отвратен съм от коментарите Ви!!! отрепки!

Интересно
13 Jan, 2011 | 12:30

Интересно... Четири коментара, четири нагледно доказателства за прогресивното израждане на европеидната раса. И като грамотност, и като дълбочина (очевидно отсъстваща) на мисълта, и като пълна липса на историческа перспектива. Бадева са отишли опитите на Менгеле - очевидно бъдещето е някъде другаде...

Йозеф
27 Dec, 2010 | 20:45

Той е един истински хуманист!!!Никой няма право да го нарича убиц и да си измисля неверни истории за него,защото той е работил за блгото на европейските нации!Той е герой на своето време!Както искате така ме разбирайте!Това е чистата истина!Той е един от първите лекари,установил,чрез научни методи физическите и умствени разлики между расите!!!Но това се замаскира и не се казва!Не се казва с цел,и тя е,хората да не ознаят истината,защото просветят ли се спрямо това,националсоциализмът отново ще вземе преднина,а това няма да се понрави на юдео - масоните!!!

sesilies
04 Nov, 2009 | 13:25

Др. Менгеле е правил опити с чифути ( евреи) за благото на човечеството за благото на белите деца невиждам защо го оприличават на престъпник като той не е такъв той е едни велик лекар който заслужава почести мир на прахта му и душатаму

Менгеле
26 Jan, 2009 | 12:52

С комунисти също е пробвах - "Любител на мауката" е доказателство, за вродената им тъпота...

Любител на мауката
25 Jan, 2009 | 17:12

Тоя Менгеле опити с хора ли е правил, или с евреи?


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.