Факти, Анализи, Коментари
   24 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Взривоопасно друсане е последната мода сред белгийските тийнейджъри
9 Април 2008
Дишането на газ за запалки докарва младежите до болница, плъзването на “снифинга” тревожи сериозно местните власти

Белгийското общество е крайно разтревожено от нарастващата популярност сред местната младеж на т. нар. “снифинг” – дишането на газ от флаконите за зареждане на запалки, съобщава агенция “Новости”, цитирайки информация на местните средства за масова информация. 

За да пресекат разпространението на новата токсикомания, някои белгийски политици поискаха въвеждането на забрана за продажбата на запалки и флакони с газ на младежи под 16 години, други предлагат далеч по-ефективното провеждане на разяснителна кампания срещу “снифинга” в училищата.

Само за 2 седмици “снифингът”, който предизвиква необратимо разрушаване на клетките на мозъка и белите дробове, вкара в болница и по други причини 8 млади токсикомани.

През уикенда четирима тийнейджъри, дишали газ в затворено помещение в Дюрбуи, получиха тежки изгаряния в резултат на взрив, след като решили да направят “удоволствието” пълно, като запалят по една цигара. Двама от младежите са въведени в състояние на изкуствена кома, за да се облекчат страданията им. По-рано, при сходни обстоятелства в белгийския град Анден пострадаха 4 момичета. Те се взривили в тоалетната на градското кметство, докато едната дишала газ, а друга запалила цигара.


последни в Знаете ли, че...:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Ангел
14 Apr, 2008 | 09:21

Лошото е, че като нищо може и да четем след няколко седмици/месеца подобни новини в българските вестници за нашенски герои опитали въпросния метод за газификация.

Antiglobalist
10 Apr, 2008 | 09:53

Малоумници от Белгия. Достойни за Наградите на Дарвин.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.