Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Променят външния вид на Айфеловата кула
21 Март 2008
На 3-ия етаж ще се появи футуристично разширение на панорамната площадка, което да поеме огромния наплив от посетители

Парижкото архитектурно бюро Sereno, спечелило открития конкурс за обновяване на дизайна на входовете и обществените зони на Айфеловата кула, предлага за 120-годишнината на световноизвестния символ на френската столица (Айфелофата кула е проектирана и изградена от Густав Айфел в чест на Парижкото изложение през 1889 г., открита е официално на 31 март и отворена за посещение на 6 май с. г., б. ред.) значително разширение на панорамната площадка на върха на Кулата, което ще доведеп до радикална промяна на външния й вид, съобщава Core77 Design Blog.

Според плановете на архитектите, посредством нова, футуристична конструкция, площта на панорамната площадка ще се увеличи от 280 на 580 кв. м. Разширената платформа ще бъде “прикачена” към Кулата с помощта на високотехнологични кевларни конструкции, без каквато и да е промяна в оригиналната носеща конструкция. Тя ще се състои от 2 плочи, които ще са свързани с основата на третия етаж, посъщия начин, както и горното й ниво, използвана като апартамент за отдих на Густав Айфел. 

Нуждата от разширение на панорамната площадка е предизвикано от постоянно увеличаващия се наплив от посетители, които искат да се насладят на изгледа на Париж от върха на Кулата. Според изчисленията на местните власти, в момента над 6,5-те млн. посетители годишно, са принудени да чакат между 35 мин. и 1,10 ч. на опашка за асансьора, за да стигнат върха й.


последни в Знаете ли, че...:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Kak
21 Mar, 2008 | 15:58

*****

Сус ма, сиси...
21 Mar, 2008 | 11:54

... защото си ujasTno неграмотна. Даже и на кирилица не знаеш как...

sisi
21 Mar, 2008 | 10:18

izglejda ujasTno


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.