Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Тв медиум Алисън Дюбоа всъщност е истинска личност
14 Февруари 2008
Сериалът е базиран на реални факти от живота на истинската Алисън Дюбоа, медиум
Патриша Аркет, която изпълнява ролята на Алисън Дюбоа и истинската Алисън Дюбоа
Патриша Аркет, която изпълнява ролята на Алисън Дюбоа и истинската Алисън Дюбоа

Екранните Алисън и Джо

Алисън и Джо в реалния живот

Алисън Дюбоа

Алисън Дюбоа с дъщерите си Бриджит и Ариел

„Холмарк” излъчва всяка вечер от 20 ч епизоди от сериала „Медиум” и популярността му у нас расте.  В едно нормално семейство майката, а както става ясно по-нататък, и децата – общуват с духове на мъртви, сънуват пророчески сънища, разплитат стари загадки. Интересното е, че Патриша Аркет си има прототип – медиумът Алисън Дюбоа, а създателите на сериала от NBC твърдят, че всичко показано всъщност се базира на реални факти. Те са описани в първата книга на Дюбоа „ Не ги целувай за сбогом!”, която оглави класацията на Ню Йорк таймс за бестселъри. Медиумът е автор на още две книги, „Ние сме тяхното небе” и „Тайните на Монархията” . Третата книга излезе напоследък.

За ролята си Патриша Аркет взе наградата „Еми”. Сценарият е написан от Глен Гордън Карън, известен със сериала „Лунна светлина” и други хитове.

Ето какво казва самата Алисън Дюбоа за сериала : „Всеки епизод е базиран на истински факти от моя живот. Това е точен портрет на ежедневието ми, украсен малко по холивудски”.

Коя е Алисън Дюбоа?

Родена е във Феникс,  Аризона на 24 януари 1972 година. Има бакалавърска степен по политически науки и история от Държавния университет в Аризона. Още като студентка е била на стаж в прокуратурата във Феникс. Четири години е била изследвана с различни тестове в университета в Аризона, за да бъде установен феноменът „ медиум”. Също като в сериала, истинската Алисън Дюбоа има съпруг на име Джо, който е космически инженер, но в момента се е отказал от кариерата си. В истинския живот Алисън и Джо Дюбоа имат също три дъщери, както е и в сериала.

Алисън Дюбоа осъзнава специалните си дарби на 6 годишна възраст. Тя смята, че и трите и дъщери са ги наследили. Алисън се представя като медиум и профайлър. Тя не използва думата „ екстрасенс” заради негативната натовареност. Единствената съществена разлика със сериала е, че докато на екрана героинята на Патриша Аркет получава прозренията си в сънища, то в истинския живот Алисън Дюбоа ги „ вижда” в будно състояние.

Алисън Дюбоа се занимава в момента, освен с писане на книги и тяхното представяне, със серия семинари на тема „Живот след смъртта” . В двучасови сеанси тя учи участниците как да се свързват с духовете.


последни в Знаете ли, че...:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.