Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Куклена пуйка може да пее за Ирландия на “Евровизия”
7 Февруари 2008
Пуякът Дъстин е изключително популярeн в страната от тв-шоута още от 90-те, има 6 албума и 14 сингъла

Куклата на Пуякът Дъстин (Dustin The Turkey) е на път да спечели правото да представя Ирландия на песенния конкурс “Евровизия`2008”, съобщава NME. Главният герой от детско тв-шоу попадна в списъка на 6-те финалисти за конкурса и според букмейкърите е основен фаворит за спечелването на вота на публиката по-късно този месец.

Дъстин  започва “кариерата си” в началото на 90-те години, заедно с куклите Zig и Zag в тв-шоуто на ирландската телевизия Radio Telefis Eireann (RTE) “The Den”, и става техен наследник в програмата, след като те “се преместват” в сутрешното шоу “The Big Breakfast” на  британската телевизия Channel 4. Дъстин надживява 4 човешки водещи на “The Den” и издава 6 албума и 14 сингъла в периода 1994-2005 г.

В конкурса за “Евровизия” пуйката участва със сатиричната песен “Ireland Douze Points”, в която се споменават фронтмена на ирландската група U2 Боно и ирландското танцово шоу Riverdance.

Реакциите на достигането на Дъстин до финала съвсем не са еднозначни. Според ирландският композитор Франк МакНамара (Frank McNamara), който е автор на 2 песни-победителки на “Евровизия”, заяви в интервю за предаването “Newsbeat” на Radio 1, че достигането на Дъстин толкова напред в конкурса е “пълен срам” за страната.

Финалът на “Евровизия`2008” ще се състои на 24 май в Белград.


последни в Знаете ли, че...:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.