Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Първата целувка определя съдбата на двойката
4 Септември 2007
За жените тя е от особено значение, несъзнателно Тя прави анализ и решава за по-нататък
Най-великата целувка в света на киното: Casablanka - Kiss is just a kiss
Най-великата целувка в света на киното: Casablanka - Kiss is just a kiss


Първата целувка е изключително вълнуващ момент във всички романтични отношения. А сега, благодарение на учените, става ясно, че тя е може би още по-важна, отколкото се приемаше досега.

Ако за мъжа целувката може да бъде "просто целувка", то за жената тя е определящ критерий на съвместимостта или несъвместимостта с партньора. Учените твърдят, че жените я използват несъзнателно като дълбок и всестранен анализ на химическите и чувствени индикатори, които си обменят партньорите, докосвайки се с устни.

"Добрата целувка" ще я убеди, че си струва да се бориш за партньора, докато мъжът, който се целува лошо, едва ли ще дочака покана за чаша кафе.

В дългосрочна перспектива жената използва целувката като средство за установяване на връзка и за да се убеди, че партньорът и е верен и е заинтересован от отношенията.

Твърде по-маловажна е целувката за мъжа. В някои случаи тя може да послужи за обмен на хормонална информация, но обикновено на нея се гледа като на прелюдия към секса. Както твърдят изследователите, за мъжа добрата целувка е целувката, в която той използва езика си и предизвиква у партньорката си сладострастни стонове.

Доктор Гордън Халап от Университета в Олбани съобщава: " Транслираната по време на целувката информация може да има основополагащо значение за романтичните отношения и дори може да стане главна причина за прекратяването им. До романтичната връзка водят много пътища, но целувката- особено първата целувка- може да развали всичко."

Авторите на публикуваното в онлайн-списанието Evolutionary Psychology изследване твърдят, че при целувката партньорите обменят информация за своето здраве.

Тази информация- осъзнато или неосъзнато- се събира и интерпретира от двамата партньори, но е по-значима за жената, доколкото тя е по-заинтересована от дългосрочни отношения за разлика от мъжа, който често действа от " меркантилни подбуди", казват изследователите.

По време на целувката жените обикновено обръщат внимание на свежестта на дъха у партньора, на вкуса на устата му и здравето на зъбите.

" Жените придават голямо значение на целувката при избор на партньор- съобщават учените.- Резултатите от нашата работа говорят за това, че жените като правило оценяват умението на партньора си да се целуват, като изхождат от химическите данни, т.е. дъха и вкуса. Изследването стига до извода, че чувствената целувка може да се появи като адаптивна стратегия на ухажването, която служи като алгоритъм при избора на партньор, средство за постигане на сексуална възбуда и възприемчивост, а така също и способ за установяване на трайни взаимоотношения."

В повече от половината проучвани случаи жените са отказвали секс на партньор, чиято целувка е била неприятна, а така също не са му позволявали да използва езика си на първата среща, казва проучването.

Мъжете, напротив, се оказват далеч по- малко придирчиви и като правило са искали секс без значение дали партньорката се е целувала добре, а понякога изобщо не са се обременявали с предварителни целувки.

Учените установили, че след като отношенията вече са се установили, мъжете губят интерес към целувката, докато жените продължават да им отдават голямо значение. На тях им е повече присъщо да целуват партньора след сексуална близост.

 

 


 
 
 
 


последни в Знаете ли, че...:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

az
12 Mar, 2009 | 01:18

mnogo mi haresa statiqta - 6:)
naistina e vqrna ot opit go kazvam:)


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.