Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Евростат: България с най-много смъртни случаи от катастрофи
20 Август 2019
Фаталните случаи са общо 64 на 1 млн. души население. Статистиката показва, че подобен тип произшествия са три пъти повече спрямо средното ниво за Европейския съюз
България се нарежда на първо място по смъртни случаи в пътнотранспортни произшествия. Това сочат публикуваните днес данни на Евростат. Фаталните случаи са общо 64 на 1 млн. души население. Статистиката за 2016 г. показва, че подобен тип произшествия са три пъти повече спрямо средното ниво за Европейския съюз.

Делът е почти шест пъти по-голям от страната с най-нисък - Малта (11 на 1 млн. жители, също за 2016 г.). Средният дял за ЕС е 23 фатални случая. Делът на смъртните случаи сред пешеходци е най-висок в Румъния (37 на 1 млн.), а най-нисък в Дания (3). Гърция има най-висок дял смъртни случаи, свързани с мотоциклетни катастрофи - 20 на 1 млн. през 2017 г. В България (2016 г.) и в Естония пък делът е нулев.

Пътищата в две области в България пък попаднат сред петте най-смъртоносни в Европейския съюз. По данни на европейската статистическа агенция Евростат през 2016 г. в Северозападна България на 1 млн. жители са станали 153 катастрофи с фатален край. Така регионът се нарежда на първо място по този показател.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.