Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Шефовете на фирми се оплакват, че отпуските им пречат
3 Септември 2018
26% от мениджърите се оплакват, че заради болнични и липса на кадри компаниите им пропускат да реализират по-добри резултати
Половината от фирмите пропускат поръчки по време на летния сезон заради отпуските на служителите. Това показва проучване на Българската търговско-промишлена палата.

Половината от бизнеса изпитва трудности в месеците юни и юли, заради многото служители, които ползват летен отпуск. 26% от мениджърите се оплакват, че заради болнични и липса на кадри компаниите им пропускат да реализират по-добри резултати. Друга една четвърт от фирмите също отчитат, че почивките се отразяват не много добре на бизнеса им, но рядко са пропускали поръчки. 

Въпреки че графиците за отпуските вече не са задължителни, 44 на сто от фирмите ги използват и планират спрямо поръчките. Близо 20 на сто от анкетираните работодатели пък са въвели ограничения в ползването на летните отпуски, като например броя дни, до който може да е почивката. Обичайно в летния сезон отпуските са с продължителност от пет до десет дни. 

Бизнесът настоява и за по-голям контрол върху ползваните болнични.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.