Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Всеки трети българин живее в сериозен риск от бедност
25 Април 2018
Средният показател за ЕС на хора, живеещи в тежки материални лишения, е 6,7 на сто
Около 30% от българското население или почти всеки трети българин живее в сериозен риск от бедност, показват данни от анализ на Евростат за делът на хората в тежки материални лишения в ЕС през 2017 г. Средният показател за ЕС на хора, живеещи в тежки материални лишения, е 6,7 на сто. 

Отнесени към населението на страната цифрите показват, че през 2010 г. в материални лишения са живели около 3,5 милиона българи, докато през 2017 г. техният брой е бил около 2,1 милиона или намаление от 1,4 млн. души на лицата у нас, които са имали сериозни материални лишения.

Живеещите в лишения са хора, които не могат да си плащат безпроблемно сметките, да поддържат топъл дома си, да посрещат неочаквани разходи, нямат достъп до телевизор, кола и телефон, и не могат да си позволят дори една седмична почивка.

„Ако пресметнем цялото население на Земята, ние със сигурност сме в златния милиард – на единия милиард, който живее най-добре от всички. Това бихме могли да го отнесем и за средния индиец, тъй като Индия е най-бързо развиващата се икономика”, коментира в студиото на „Здравей, България” финансистът Емил Хърсев.

Според актуални данни на НСИ най-висок дял на хората у нас, които живеят в сериозен риск от бедност или материални лишения, е най-голям сред българите на възраст 65 + години - около 46 на сто от сънародниците ни в тази възрастова категория или близо над 670 хиляди души.

Най-ниски нива на материални лишения са регистрирани в следните страни-членки: Швеция /0,8 на сто/, Люксембург /1,6 на сто/, Финландия /2 на сто/ и Холандия /2,6 на сто/, показват данните на европейската статистика.

В другия край на скалата, страните от ЕС, в които се регистрира най-висок процент на хора в материални лишения, са: България - 30 на сто, Гърция - 21 на сто, Румъния - 19, 4 на сто и Унгария - 14, 5 на сто.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

муспи
12 Aug, 2018 | 23:42

Защо в азербайджано.тюркския фолклор, гъс - централна тема на еврейската душевност (само това което излиза от гъза е душа - талмуд), гъс е винаги придружаван с - чугунен? Защото, прасета, така се пее и в народната песен:

Гъс чугунен си е моя,
гъс на мама и на татка.
Обичам този гъс оранжев
със синята давидова звезда,
по двата хълма запоена,
запоена йощ занитена!
Обичам тези планини зелени,
с китните катуни между тях!
И първа радост е за мене -
с чугун да тресна през честа,
всяко българско …
Чааве (азербайджано-тюркско де) -
а да се наричам - чааве, чааве!
Първа радост е за мене.
Обвиняват ни, фъканите гои де, че - можели сме само да плагиатстваме, и сополите не можем да си избършем ако не са гойските салфетки и ако не сме видели как го правят? Това гойско мърморене ни вбесява, и ще обясним съкрушително! - Можете ли да си направите гъзовете чугунени? С мазане с разтопен чугун, с ядене на пирони?! Хахахааа - голтаци! А нашите гъзове са от бога дадени! - талмуд.



  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.