Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Милионерите по света продължават да се роят
28 Септември 2017
Те са се увеличил с 8,2% за последната година, достигайки рекорда от около 16,5 милиона души
Броят на милионерите по света се е увеличил с 8,2% за последната година, достигайки рекорда от около 16,5 милиона души. Общото им богатство е достигнало до рекордните 63,5 трилиона долара. Това става ясно от доклад на световната консултанска компания Capgemini, цитиран от Ройтерс.

Компанията включва хора, които имат активи в размер на 1 милион долара или повече, изключвайки имоти, колекции и консумативи. Според компанията милионерите по света ще натрупат общо състояние от над 100 трилиона долара до 2025 г. През 2016 г. 1,15 милиона души са станали милионери.

Най-високият брой е в САЩ, Япония, Германия и Китай. Заедно тези държави представляват почти 2/3 от всички милионери. В САЩ се увеличиха от 4,46 милиона до 4,8 милиона богаташи с над 1 милион долара, докато броят им в Китай е нараснал до 1,13 милиона от над 1 милион.

В Русия броят на милионерите и на тяхното богатство се е увеличил с около 20%. Азиатско-тихоокеанският регион, Европа и Северна Америка по равно са допринесли за увеличението на богатството, докато в Русия, Бразилия и Канада спадът е прекратен.

Франция задмина Великобритания сред топ петте държави по брой на милионери, което е подпомогната от възстановяването на пазара на недвижимо имущество, докато Швеция избута Сингапур от първите 25 държави.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.