Факти, Анализи, Коментари
   6 Декември 2021
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Да обиколиш с колело 100-те национални туристически обекта
12 Март 2016
това прави програмистът Петър Георгиев само за 44 дни
Програмистът Петър Георгиев е обиколил цялата стратна с велосипед за 44 дни. Събрал е и печатите от стоте национални туристически обекта, съобщава БНР.

За предаването „Хоризонт за вас“ той сподели, че не е очаквал при обиколката да опознае самия себе си. Най големите поуки от своето пътуване той обобщи така:

Може би най-важното, което разбрах за себе си е, че всички тези глупости, които ни се насаждат в главите по въпроса с българи, цигани, помаци, турци и кой колко бил враждебно настроен към другите са … пълни глупости. Различни етноси, различни религии, различни цветове на кожата си съжителстват  напълно успешно и щастливо в малки села в провинцията, празнуват си заедно празниците на едните и празниците на другите.

Първоначално Петър просто планувал да направи голяма почивка, след като е завършил висшето си образование и преди да започне работа, в която би  бил зависим от графиците и отпуските. Той заяви, че не би повторил същия маршрут но:

Пътувайки открих много други обекти, които ги няма в списъка на БТС, които не можех да си обясня защо ги няма. Може би следващото ми пътуване ще бъде  обиколка на България по тези обекти, които съм си отбелязал.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2021 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.