Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Тимъти Алън прави филм за планинците в България
22 Януари 2016
Впечатлява ме в България до каква степен съществува тази уникална традиция хората да могат да се самоиздържат, да задоволяват собствените си нужди
В България съм, за да заснема филм за хората, които живеят в планините, най-вече за това до каква степен е важно да са си самодостатъчни.  Интересува ме човешката им специфичност, съобщава БНР. Впечатлява ме в България до каква степен съществува тази уникална традиция хората да могат да се самоиздържат, да задоволяват собствените си нужди.

Това каза за предаването „Хоризонт за вас“ световноизвестният фотожурналист Тимъти Алън, който е в България. Той поясни, че неговите фотографии и филми са за хора, които живеят в екстремни условия, а според него българите в планините живеят по начин, близък до традициите от миналото:

Намирам ги за много горди. Срещнах в планините много хора, които са възрастни, които се гордеят с начина, по който се справят сами. Разбира се, на техните внуци се налага да заминат за големия  град, да си намерят работа, защото такава е ситуацията. Но виждам, че и те уважават тази способност на възрастните да се справят сами в сложни ситуации.

Според Алън, който е обиколил много страни по света, животът е подобен навсякъде по света и разликите са малко. Истината е, че хората си приличат и начинът, по който живеят – също.  Всички искат да имат покрив над главата си, храна и поколение, което да възпитат  добре:

По време на пътуванията си открих, че най-щастливи са тези хора, които имат тези 3 неща, обобщи той.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.