Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
39 процента от хората в България се чувстват щастливи
31 Декември 2015
Това показват данните на Световната асоциация "Галъп интернешънъл" за тази година

Около 39 процента от хората в България се чувстват щастливи, показват данните на Световната асоциация "Галъп интернешънъл" за тази година. Изследването е част от глобалното допитване "Край на годината" и обхваща 68 държави. Най-щастливи са колумбийците, а най-нещастни - иракчаните.

Българите остават в негативната част на класацията по очакванията за по-добра перспектива пред страната за новата 2016 година като едва 19 процента са заявили,че са оптимисти за развитието й. Само 13 на сто у нас очакват от  новата година да бъде годината на икономически подем, но общата тенденция за намаляване на дела на негативно отговарящите в сравнение с 2014 година, сочат данните на "Галъп интернешънъл".

Най-висок дял на измерено щастие е отчетен в Колумбия, с цели 85 процента от респондентите, следвана от Фиджи, Саудитска Арабия, Азърбайджан и Виетнам. На другия край е Ирак с едва 12 на сто, които се смятат за щастливи. Бангладеш,  Китай, Нигерия и Мароко са най обнадеждените нации докато в Италия споделят най-малко надежда

Жан-Марк Леже, президент на Световната асоциация коментира, че 2015 година е била бурна за мнозина по целия свят, въпреки, че светът остава до голяма степен едно щастливо място. 45 процента от хората по света са оптимистично настроени по отношение на икономическите перспективи за 2016-а, което е нарастване с три пункта в сравнение с миналата година.

Като цяло младежите по света са и значително по-оптимистично настроени, отколкото по-старото поколение.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.