Факти, Анализи, Коментари
   16 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Ванга – 18 години и един миг
11 Август 2014
Сега, като си отида... Вземете мерки... Да не се карате... Да не си завиждате... Да не се шпионирате... Живейте в мир. Не се делете... И се обичайте, защото всички сте мои деца!
Ванга, Вангелия, баба Ванга, леля Ванга, великата пророчица... Еднакво скъпа на близките си и на милионите,  докоснати от словата й – прями до болка, поучителни, боголюбиви.  Думи за любов и разбирателство, за състрадание,  взаимопомощ и човеколюбие.  Думи,  на които вярваме или като Тома Неверни приемаме, получавайки потвърждения за истинността им ден след ден, година след година.
 
18 години вече Ванга не е сред нас... или поне така казваме, заради видимия свят, който познаваме и обитаваме. 18 години в които,  казаното от нея продължава да се сбъдва... и лошото... за щастие и доброто.
 
Способни ли сме в днешния ден да загърбим споровете и враждите? Да бъдем просто по-добри... за час... за минута, за един миг поне... и по този начин да почетем един живот, посветен на доброто и добруването?  Могат ли собствените ни мисли и добри дела да се превърнат в неписаната история на живота й?... 
 
Днес се навършват 18 години от смъртта на Вангелия Гущерова, по-известна като баба Ванга. Тя е родена през 1911 година в Струмица - Македония. След като буря я отнася на 12 години, тя загубва зрението си, но получава дарбата да общува с отвъдното.  Ванга започва да вижда в бъдещето и оценявайки този дар, започва да помага на хората в беда, да предсказва и предпазва,  доколкото и позволяват силите.
 
В края на живота си Ванга строи параклиса "Св. Петка Българска" в местността Рупите, Петричко, където, както самата тя казва, черпи енергия и сили. Строителството, както и поддръжката на храма са поверени на Фондация Ванга. В сайта на фондацията, откриваме и последните думи на баба Ванга:

Сега, като си отида... Вземете мерки... Да не се карате... Да не си завиждате... Да не се шпионирате... Живейте в мир. Не се делете... И се обичайте, защото всички сте мои деца!
07.08.1996 г. Болница „Лозенец” пред журналиста Тома Томов
Сред най-популярните предсказания, на Ванга, са смъртта на цар Борис III; разпадането на Чехословакия, на Съветския съюз; потъването на подводницата "Курск"; връщането на Симеон Сакскобурготски в България но не, като цар; атентатите от 11 септември, кризата в Сирия...  
 
За новата история на България тя казва още:
 
„Българинът няма да остане гладен, защото земята ще му се отблагодари.“
„Няма лошо за България, няма барут, няма кръв. Война в България няма да има…
„Ще се намери добър политик, той ще изведе България.“
„Висок човек от чужбина ще се появи и той ще оправи България.“
„Ще дойде мъж със здрава ръка. Българин, около 60-годишен. Той сега само работи и мълчи. Но ще каже: Стига сме играли на демокрация, време е вече да има ред.“
 
Из предсказанията на Ванга http://fondacia-vanga.com/
 


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.