Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Свeтът става все по-малко свободен
23 Януари 2014
Сериозни пречки пред демократичните права се наблюдават и в редица големи, политически влиятелни страни - Русия, Украйна, Азербайджан, Турция, Венецуела и Индонезия

През 2013-а състоянието на гражданските свободи е отбелязало упадък за осма поредна година, се посочва в годишния доклад на неправителствената организация "Фрийдъм хаус".

От особено значение за тази тенденция са били събитията в Египет, завършили с военен преврат. Сериозни пречки по отношение на демократичните права са наблюдавани в други големи, политически влиятелни страни като Русия, Украйна, Азърбайджан, Турция, Венецуела и Индонезия.

Данните на 41-то издание на "Фрийдъм хаус" - най-старият и най-авторитетен доклад за демокрацията и човешките права сочат, че през миналата година в 54 страни състоянието на политическите права и гражданските свободи се е влошило. Подобрение е отбелязано в 40 страни.

Според картата на организацията за състоянието на свободата по света България е поставена в категорията на свободните страни наред с останалите държави от ЕС, САЩ, Канада, по-голямата част от Южна Америка и други.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.