Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Днес е Часът на Земята
23 Март 2013
Тази година над 100 български градове и общини се включват в кампанията

Тазгодишното издание на Часът на Земята ще се състои на 23 март, събота от 20.30 ч., събщават от WWF. По време на Часът на Земята, хора от целия свят символично изгасяват осветлението в домовете си, а знакови сгради притъмняват като по този начин се отправя призив за по-устойчиво бъдеще.

В световен мащаб Часът на Земята започва през 2007 г. През изминалите години инициативата се трансформира в глобално общество, чиято цел е да покаже ангажираността на хората към екологичните проблеми, както и че промяната зависи от малките стъпки, които всеки от нас прави ежедневно. Така през 2012 г. в кампанията участваха 7000 града в 152 страни по целия свят.

За втора поредна година Часът на Земята ще работи с платформата „Аз правя, ти действаш“, базирана в YouTube. Платформата дава възможност на хората да споделят своите лични предизвикателства, задавайки въпроса „Какво би направил ти, за да спасиш планетата?“. Обещанията, които отправят хората са различни: да посадят дърво, да се откажат от употребата на пластмасови бутилки или да използват енергоспестяващи крушки.

През 2012 г. чрез „Аз правя, ти действаш“ 4 млн. души отправиха своите предизвикателства като по този начин изразиха волята си за по-устойчиво бъдеще и вдъхновиха своите общности.

В България Часът на Земята се провежда от 2009 г., като всяка изминала година неговите привърженици стават все повече. През 2012 г. в инициативата участие взеха 74 града. Тогава традиционно в знак на съпричастност за час притъмняха фасадите на Народната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“, Софийският университет, Президентството, Парламентът, БНБ и много други.

Тази година над 100 български градове и общини се включват в кампанията "Часът на Земята". Точно в 20:30 часа за един час ще бъде загасено фасадното осветление на обществените сгради.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.