Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Рекордна активност на дарителски sms-и на "Българската Коледа"
26 Декември 2012
По време на концерта бяха събрани над 1,5 милиона лева

Близо 1,570 милионa лева бяха събрани в 10-тото юбилейно издание на кампанията "Българската Коледа". По време на снощния концерт в Народния театър "Иван Вазов" беше отбелязана рекордна активност на дарителски sms-и.

Застъпници на инициативата призоваваха по време на концерта да дарим надежда на дете в беда. Актрисата Елена Петрова сподели:

Пътят към щастието минава през болката. Имаме голямата привилегия сега на пътя на Алекс и на всички деца като него да стоим ние. Затова смирено ви моля да помогнем на тези деца така, че да изпитат щастието да кажат "Мамо" и да са щастливи, че са срещнали нас по пътя си – българите.

Тази година средствата от "Българската Коледа" ще отидат за закупуване на модерна медицинска апаратура и за лечение на деца с церебрална парализа, които се нуждаят от всекидневна рехабилитация, уточни бабата на 10-годишния Любчо:

Рехабилитация по 1-2-3 пъти на ден, психолог, логопед. Ако децата не бъдат рехабилитирани, ще се деформират крачета, ръчички. Благодарение на рехабилитацията малко по малко се чувства подобрение, ако не подобрение – поне няма влошение.

Българското национално радио е партньор на инициативата "Българската Коледа". В концерта взе участие и детският радиохор с диригент академик Христо Недялков.

Дарения се приемат и по банков път и в Интернет с банкови карти от цял свят, припомни музикантът Кирил Маричков на снощния концерт на "Българската Коледа":

Има и хора с по-големи с по-големи възможности. Нека да отпуснат малко по-големи суми.

Кампанията по събиране на средства в тазгодишната инициатива продължава. Линиите за дарения чрез sms-и ще бъдат отворени до 0 часа на 1 януари, съобщиха организаторите.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.