Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Звездата от "Къде е Маги" Георги Стайков се включи в кампания за болни деца
17 Декември 2012
Актьорът подкрепи благотворителния бал на Лайънс клуб, който събра 15 хил.лв.

Звездата от нашумелия сериал "Къде е Маги" Георги Стайков се включи в благотворителна кампания на Лайънс клуб "Свети Йоан", където вече членува, събрала 15 хил. лв. за болните от рядкото генетично заболяване Epidermolysis Bullosa - наречени „Пеперудени деца”, съобщава ВИП Комюникейшън. 

За пета поредна година Лайънс клуб „Свети Йоан” организира Коледни благотворителни балове в подкрепа на болни деца. Тази година в кампанията се включи и новият Лайънс клуб  „Свети Иван Рилски”. Събитието се състоя в хотел Шератон София.

Epidermolysis Bullosa (Булозна Епидермолиза или ЕБ) е рядко генетично заболяване, при което по кожата и лигавиците на тялото се издуват мехури от леко докосване или триене, а впоследствие се превръщат в болезнени, отворени рани. Тъй като кожата е уязвима като крилце на пеперуда, често наричат децата с ЕБ “пеперудени деца”. Децата с най-тежките форми на ЕБ имат по-кратък живот, а при най-тежката подформа не доживяват 2 години. Все още няма ефективно лечение на заболяването.

Държавата не плаща за спасителните превръзки на българите с рядкото заболяване.

В подкрепа на каузата се включиха още легендите на родната сцена Маргарита Хранова и Искра Радева, журналистките и ПР-и на събитието Патриция Кирилова и Нина Никол, членове на Лайънс от цялата страна, както и от дамските организации. В благотворителния концерт се включиха Кирил Маричков и Етиен Леви, а водещ на вечерта беше Йордан Господинов - Дачко, познат на зрителите от шоуто "Аламинут".

Събитието бе подкрепено също от Синхрон инвест, Брийзи уотър, а в благотворителната томбола дадоха рамо хотелите Вега в Русе, Жасмин в София, Империал - Пловдив и Аспен в Банско, както и най-новият бутиков салон за красота в София - Алтер Его.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.