Факти, Анализи, Коментари
   23 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Кръстиха Бебе 2012
16 Декември 2012
Василена се роди 1 минута след настъпването на новата година в частната болница в Дупница

В Благоевград кръстиха Василена, Бебе 2012 на България. Василена се роди 1 минута след настъпването на новата година в частната болница в Дупница. Българското бебе на 2012 изплака в ръцете на доктор Динов, щастливата майка бе Ина Треновска, а бащата Васил Самаров. Василена бе второто момиче в семейството на двамата благоевградчани. И тъй като се роди в първата минута на Василовден, родителите й я кръстиха Василена.

Като Бебе на 2012 Василена бе орисана на церемония в хотел "Шератон" в София от вече бившия здравен министър д-р Стефан Константинов. Кръстница на Василена бе председателката на "Ние жените" в Благоевград Здравка Чимева. Майката Ина каза, че датата за кръщението на втората й рожба днес дошла съвсем спонтанно. Ритуала по светото кръщение извърши отец Николай в кръщелната на църквата "Въведение Богородично".

"Взех ви я некръстена, връщам ви я християнка", с тези думи кръстницата Здравка върна на майка й облечената в розово след кръщението Василена. След което й подари златен медалион с лика на Богородица. "Да има щастливо детство, да бъде здрава, душа на бохем, поведение на принцеса и аристократ в отношенията си с хората", пожела кръстницата на малката Василена.

Най-щастлива на церемонията бе 3.5 годишната Евгения, сестричка на първото българско бебе на отиващата си 2012-а година. За да не плаче, след като я обличаха, Евгения подари на току що кръстената си сестричка шоколадче. След церемонията по светото кръщене, всички присъстващи си отчупиха от питата за здраве. /БГНЕС


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.