Факти, Анализи, Коментари
   19 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Днес National Geografic ще излъчи филм за откритите у нас мощи на св. Йоан Кръстител
24 Юни 2012
Филмът проследява цялото изследване на мощите, направено от екип от университетите в Копенхаген и Оксфорд

Тази вечер в 21.00 ч. National Geografic Channel ще излъчи филма "Главата на Йоан Кръстител". Той разказва за откритите на мощи на великия светец, за това как и защо учените обявиха намерените кости за част от свещените останки на пророка и предвестник на Христос Йоан Предтеча.

Филмът проследява цялото изследване на мощите, направено от екип от университетите в Копенхаген и Оксфорд. Не очаквайте отговорът на въпроса "Това наистина ли са костите на Йоан Предтеча да е категоричен", каза доц. Росина Костова от екипа археолози, направили откритието:

Няма как да ви отговорят колегите от Оксфорд и от Копенхаген, които направиха специализираните изследвания, те ни пратиха своите доклади, радио въглеродния анализ и датирането на костите по него, единственото възможно датиране, което може да се направи, най-голямата вероятност - 95% е това да са кости на човек, живял между 40-та преди и 89-та след Христа. Това просто съвпада с библейската история и дотам спират колегите от Оксфорд, ние също сме сериозни учени и няма да продължим по-нататък. Изумително съвпадение, обаче. ДНК-анализът е, че човекът произхожда от семейство, което е живяло в Близкия Изток и нямаме адреса на човека, но тези съвпадения изненадаха самите изследователи в Копенхаген. Това е, което може да направи науката, оттам нататък вече е вярата.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.