Факти, Анализи, Коментари
   19 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Амнести интернешънъл: Не говорете за ромска престъпност - това е дискриминация!
25 Май 2012
Поводът за критиката към България са антиромските прояви след убийството на 19-годишния Ангел Петров в Катуница

В реакциите на годишния доклад на "Амнести интернешънъл", Барбара Чернушакова от правозащитната организация подчертава, че е дискриминация да се говори за ромска престъпност в България, съобщава БНР. Поводът за думите й е критиката към България за антиромски прояви след убийството на 19-годишния Ангел Петров в Катуница миналата година:

Така се фиксира цяла група, без да се държи индивидуална отговорност. Това, което Амнести казва, е, че всеки трябва да бъде защитен от дискриминация, както и че говорейки за ромска престъпност, се създава усещането за дискриминация, защото се поставя на прицел цяла група, което означава да постави на прицел хиляди, които никога не са били част от криминални действия.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

муспи
01 Jul, 2012 | 01:26

Върховното командване ни предлага да пандизиме всички престъпници, без да ги наричаме роми, цигани, чифути. Така и престъпноста ще изчезне и привилигированите етноси. Но нашите правителства са расистки - само едни евреи, турци и цигани? От уважение към тяхната безупречна работа по геноцида, ЕС дружески се шегува.

teo
26 May, 2012 | 12:53

ПРАВИЛНООО, НЕ ГОВОРЕТЕ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА НА РОМИТЕ-ЦИГАНИ, ЗАЩОТО ТОВА Е ДИСКРИМИНАЦИЯ НА ИЗВЪРШИТЕЛИТЕ НА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ!!! Попитали Иванчо какъв искаш да бъдеш в България. Той отговорил твърдо: АЗ ИСКАМ ДА СЪМ РОМ-ЦИГАНИН В БЪЛГАРИЯ, ЗАЩОТО ЩЕ ПОЛЗВАМ НЯКОИ ДИСКРИМИНАЦИОННИ ЕКСТРИ, КАТО : НЯМА ДА ПЛАЩАМ ТОК, ВОДА, ДАНЪЦИ, ЩЕ ПЪТУВАМ БЕЗПЛАТНО В АВТОБУСИ ТРОЛЕИ И ТРАМВАИ И НАКРАЯ ЩЕ МИ ДАВАТ ПОМОЩИ!!! Това е българската ДИСКРИМИНАЦИЯ НА РОМИТЕ!!! Българио спасявай се от РОМИТЕ!!!


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.