Факти, Анализи, Коментари
   16 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Българите масово взеха участие в инициативата "Да изчистим България за един ден"
13 Май 2012
Само в София 23 хиляди и 500 души се включиха в кампанията

Над 23 хиляди и 500 души в София са се включили в кампанията "Да изчистим България за един ден", съобщиха от Столичния инспекторат. В днешната акция са използвани 166 товарни автомобила, с които са превозвани едрогабаритните отпадъци. В депо "Враждебна" са постъпили над хиляда и сто тона отпадъци. По данни на Столичния инспекторат са почистени са повече от 18 хиляди и 500 декара.

23 са определените проблемни райони за почистване в Стара Загора, отделно и нерегламентирани сметища в 50-те села на общината.

Вдъхновени от инициативата "Да почистим България за един ден" учениците от Школата за изобразителни изкуства при читалище "Родина" в Стара Загора организираха изложба "Изкуство от отпадъци", в която са използвали пластмасови бутилки, кашони, опаковки и всякакъв друг вид отпадъци.

В Казанлък до обед на градското сметище са били извозени 143 тона отпадъци от общинското звено, а с техника на строителни фирми и на други дружества още 124 тона. Екоакцията се провежда и в останалите селища на общината.

Много активно варненци се включиха в инициативата "Да почистим България за един ден". Над хиляда са само участниците от Висшето военноморско училище, военноморската база и военните поделения във Варна.

Всички районни администрации и цялата общинска администрация, както детските градини и училища, почистват. Включили се в инициативата пенсионерски клубове са 24, фирмите 32, неправителствените организации, туристически дружества и читалища 36, доброволчески организирани групи 74. Всички служители на БНР, от радио Варна почистиха района около радиостанцията и фестивалния комплекс. Интересен е фактът, че областният управител Данчо Симеонов, който е водолаз, почиства морето и потопения от общината бивш правителствен самолет, който се превърна в атракция.

На осем пункта в Плевен се раздават чували и ръкавици. Поставени са допълнително контейнери за отпадъците.

83 замърсени зони и 18 нерегламентирани сметища бяха почистени от боклуци в Ловешка област. Въпреки падналия дъжд, над 5700 доброволци се включиха в кампанията.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.