Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
ООН: Светът трябва да промени начина, по който прави бизнес
30 Януари 2012
Нарастващото социално неравенство, влошаването на околната среда и проблемните икономики са знаци, че трябва промяна

Според доклад на Групата на високо равнище за глобална устойчивост, открита през 2010 г. от генералния секретар на ООН Бан Ки-мун, светът трябва да промени начина, по който прави бизнес. Нарастващото социално неравенство, влошаването на околната среда и проблемните икономики са знаци, че трябва промяна, е заключението на ООН.

Здравеопазването и образованието трябва да се подобрят, гласи докладът и добавя, че субсидирането за фосилни горива трябва да спре и правителствата трябва да правят анализи отвъд стандартния икономически показател БВП. След оценката на ООН следват дискусии, които ще продължат и до срещата на Конференцията на ООН за устойчиво развитие "Рио+20" през юни в Рио де Жанейро, предава Би Би Си.

„С възможността светът да потъне още по-дълбоко в рецесия, политиците са гладни за идеи, които могат да им помогнат да си проправят път в тези трудни времена”, заяви по повод на заключенията южноафриканският президент Джейкъб Зума.

„Докладът ни показва ясно, че устойчивото развитие е по-важно, отколкото някога е било, като се има предвид многостранната криза в света”, добави той.

В 22-членната група влизат сегашни ръководители на правителства и министри, включително австралийския външен министър и бивш Кевин Руд.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.