Факти, Анализи, Коментари
   23 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Да ни е честита новата 2012-та година
1 Януари 2012
Хиляди българи се веселиха по площадите в повечето градове под звуците на празнични концерти

Честита и спорна нова 2012 година! България посрещна новата 2012 година с много музика, хора и настроение. Хиляди българи се веселиха по площадите в повечето градове под звуците на празнични концерти. Столичани и гости на София се събраха на площад "Княз Александър Първи", за да отбележат настъпването на новата година. Всички си пожелаха здраве и успешна година.

Първите българи, които посрещнаха новата година, бяха моряците на палубата на най-новия кораб на Параходство "Български морски флот" "Беласица". На границата между Индийския и Тихия океан, капитанът Николай Николов и главният механик Павлин Йорданов поздравиха екипажа и отвориха нова страница във вахтения дневник.

Хиляди българи посрещнаха Новата 2012 г. на площад " Княз Александър I" в столицата тази нощ за 13 път пред "Сцена под звездите". БНТ и Софийска община отново направиха този подарък от музика, танци, красиви фойерверки, наздравици и много настроение на софиянци и техните гости, въпреки ниските температури. Валежите от сняг спряха като по поръчка, а хората на площада, предимно млади, успяха да надвият грижите и да се повеселят истински в зимната нощ. Празничен дух създадоха изпълненията на Васко Найденов, Миро, Елица и Стунджи, групите "Ахат", "Те", ансамбъл "Гоце Делчев", естрадно - духовия оркестър от Севлиево, Лиана и други любимци на публиката.

Неповторимата Елица Тодорова обяви пред хванатите на празничното хоро софиянци, че през пролетта на 2012 година ще организира най-голямото хоро у нас, с което ще кандидатстваме за рекорд на "Гинес", съобщава БГНЕС.

"Изтичащата 2011 г. беше трудна за нас, българите, за Европа и света. И затова в празничните послания не само на държавни и политически лидери присъстваха повече от всякога съчувствието и солидарността", заяви в своето последно телевизионна обръщение снощи, минути преди настъпването на Новата 2012 година, в края на втория си мандат, президентът Георги Първанов. Той говори за съпричастността към онези, които пострадаха най-силно от кризата. "Но освен съпричастност хората се нуждаят и очакват честна оценка и верни лидерски и държавнически решения, с които нацията да излезе по-единна и най-вече, по-силна от изпитанията. Но затова ще говорим след 12-тия час", каза той. Отиващият си президент говори също за националните и семейни ценности, за вярата и обичта на любимите ни хора. "Нека надмогнем болката с повече вяра и мъдрост, да съберем сили и надвием пошлостта и агресията, да се заредим с надежда, че и най-тъмните предсказания ще останат само предупреждения", отбеляза Георги Първанов. Той изрече традиционните пожелания за благополучие, да сме силни и богати с честност и почтеност, с чувство на справедливост, със самочувствие и достойнство, че и ний сме дали нещо на света.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.