Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Безработицата се превръща в световен проблем
12 Декември 2011
Корупцията, спомената почти от една четвърт от хората, и бедността, посочена от всеки пети, се класират съответно на първо и второ място като поводи за притеснение

Безработицата бележи скок като проблем, за който се тревожат все повече хора. Това сочи проучване на Би Би Си, проведено от агенция Глоубскен. То е обхванало 11 000 души в 23 страни. За годишното проучване, наречено "Светът говори", на хората бил даден списък с проблеми. Те трябвало да отговорят кой от проблемите са обсъждали с приятели или роднини през последния месец.

Корупцията, спомената почти от една четвърт от хората, и бедността, посочена от всеки пети, се класират съответно на първо и второ място като поводи за притеснение. Безработицата обаче за първи път достига до трето място. Тя е била спомената от 18 процента от анкетираните - шест пъти повече от първото проучване, проведено през 2009 г.

Тревогите, свързани с безработицата, варират в различните страни, като най-голям проблем тя се очертава в Испания. Там 54 процента от анкетираните са обсъждали през последния месец липсата на работа.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.