Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Пореден епизод от сагата “Георги Боков”
19 Март 2004

Освен за опит за кражба на Боков-младши ще бъде повдигнато обвинение за предлагане на подкуп. По този параграф той може да получи присъда до шест години

     Георги Боков, син на президентския съветник Филип Боков ще бъде съден по бързата процедура и до няколко дни се очаква да застане на подсъдимата скамейка. Той бе задържан на 16.03.2004 при опит за проникване в чужд Фолксваген Пасат от полицейски патрул. За да се измъкне той е предложил на двамата сержанти подкуп от 1500 евро, който те категорично са отказали.

     Освен за опит за кражба на Боков-младши ще бъде повдигнато обвинение за предлагане на подкуп. По този параграф той може да получи присъда до шест години, съобщиха от прокуратурата. Засега рецидивистът ще остане в предварителния арест, след като задържането му е удължено до 72 часа.

     Боков бе осъден през декември миналата година на една година затвор, но излезе след малко повече от месец, след като му приспаднаха близо 11 месеца, през които той беше в килиите до прочитането на присъдата.

     При задържането му миналата година през юли президентът Георги Първанов заяви, че никой няма да разтваря политически чадър над когото и да било, щом става въпрос за нарушаване на закона. Законът трябва да се прилага в цялата му строгост, независимо от името и положението на извършителя, допълни още той.

     Тогава Георги Боков беше заловен с Пежо 205 и с пълен набор инструменти за крадене на коли. В него имаше и краден пистолет “Макаров” с изтрити номера. Прогнозите бяха също за шестгодишна (преди това той беше съден условно), но се размина само с шест пъти по-малка присъда, въпреки че се беше укрил и нарушил мярката за неотклонение, която му наложи съдът.

     Сега очакваме поредната серия от сапунената опера “Гошко и полицаите”. Странно защо всички имат чувството, че са гледали този епизод и знаят какво ше стане след няколко дни в съдебната зала.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Асен Проданов, Бургас
08 Mar, 2009 | 00:39

Наистина Боков - младши се оказа голям боклук. Изглежда Гошко е божието наказание за другаря Филип Боков, който и до ден днешен продължава да се радва на всички екстри в живота благодарение единствено на щедрите партийни привилегии. Загърбвайки всякакви морални норми щом се касае за техен боен другар, червените номенклатурчици продължават да го лансират на най-отговорни постове. Нищо че синчето му е един от най-известните рецидивисти в България. Дори и с това, че преби родната си майка, Гошко май пак не успя да орезили татко си. За такива случаи се отнася поговорката "Пачавра леке не хваща".


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.