Факти, Анализи, Коментари
   24 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Мел Гибсън се развежда след 28 години брак, свободата ще му струва скъпо
Николай Атанасов - 14 Април 2009
Според законите на Калифорния, Робин Гибсън може да получи 50% от състоянието от $ 900 млн. на знаменития си съпруг
Мел Гибсън със съпругата си Робин след церемонията за връчването на гарадите
Мел Гибсън със съпругата си Робин след церемонията за връчването на гарадите "Оскар" на 24 март 1997 г.

Гибсън с Робин и шестта им деца през 1999 г., преди раждането на Том.

Мел и тайнствената Оксана през август м. г.

Последните снимки на Мел от плажовете на Коста Рика.

Съпругата на известния актьор и режисьор Мел Гибсън, Робин Гибсън (Robyn Gibson) подаде документи за развод във Върховния съд на Лос Анджелис (Los Angeles Superior Court) поради “непреодолими различия”, след 28 години брак и 7 деца, предава Associated Press. В документите тя посочва, че настоява звездният й съпруг да плати освен семейната обезщетение и разходите по делото и хонорара на адвоката й.  

4 часа по-късно вчера местно време Мел Гибсън подаде в съда насрещните документи за развода, в които за разлика от съпругата си е попълнил и точната дата на раздялата – 26 август 2006 г. или по-малко от месец след скандалния му арест за шофиране в нетрезво състояние на 28 юли 2006 г. С това той потвърди сведенията на сайта на популярното американско тв-шоу The Entertainment Tonight, че двойката живее поотделно през последните близо 3 години.

В документите на Мел Гибсън се посочва, че той не желае да плаща семейна обезщетение на Робин и настоява разходите за адвокатите да бъдат платени от общото имущество на съпрузите. Като причина за раздялата актьорът също посочва “непреодолими различия”.

Впоследствие двамата публикуваха съвместно изявление, гласящо следното: “Въпреки приключването на брака ни и раздялата, ние винаги сме се борили да запазим  неприкосновеността на личния живот и целостта на нашето семейство, и ще продължим да го правим и занапред”.

Тъй като двамата не са сключили предбрачен договор преди сватбата си на 7 юни 1980 г., според законодателството на Калифорния, Робин Гибсън може да претендира за половината от състоянието на съпруга си, оценявано на $ 900 млн. Така разводът на семейство Гибсън може да стане най-скъпият в историята на Холивуд, съобщава The Daily Mail.

Според американските таблоиди, г-жа Гибсън има големи шансове да получи $ 450 млн. издръжка, тъй като интересите й ще защитава известният бракоразводен адвокат Лора Васер (Laura Wasser), чийто клиенти са били Бритни Спиърс при развода с Кевин Федерлайн, Анджелина Джоли при развода с Били Боб Торнтън и Кийфър Съдърленд. Мел Гибсън е наел не по-малка бракоразводна “акула” – Робърт Кауфман (Robert Kaufman), чийто бивши клиенти са Дженифър Анистън, Джесика Симпсън, Рийз Уидърспуун и др., уточнява TMZ.

Мел и Робин Гибсън имат 7 деца, но само едно под 18 години – най-малкият им син Том, който днес навършва 10 години. За него майката е поискала съвместна опека. Останалите деца на двойката са Хана (р. 1980), близнаците Едуард и Кристиан (р. 1982), Уилям (р. 1985), Луис (р. 1988) и Майло (р. 1990).

Мел Гибсън се запознава с бъдещата си съпруга Робин Муур в края на 70-те, след снимките на култовия филм “Mad Max” (1979), когато двамата са сънаематели на къща в Аделаида. Тогава Робин е зъболекарска сестра, а Гибсън е сравнително неизвестен актьор на South Australian Theatre Company.

За 28-те години брак, Робин преживява много, като таблоидите дори я кръщават “най-търпеливата съпруга на Холивуд”. Тежкият характер на Мел, хроничните му проблеми с алкохола и многочислените похождения отдавна убили романтичните взаимоотношения между съпрузите, но доскоро никой от тях не се решаваше на решителната стъпка, въпреки че двамата бяха на практика разделени.

Жълтите издания сочат, че окончателната причина за развода е младата руска певица, известна само с малкото си име, Оксана – очарователна брюнетка, с която 53-годишният Гибсън се запознава на снимачната площадка на последния си филм “Edge of Darkness” през август 2008 г. в Бостън, когато двамата са уловени за пръв път от папараците, посочва The Daily Telegraph.

Източник от снимачния екип посочва, че Оксана е певица и музикант и режисьора на филма Мартин Кемпбъл (Martin Campbell) я наема, за да напише музиката към филма. Брюнетката била веднага привлечена от Гибсън, като прекарвала дълго време в личния трейлър на звездата, а вечер двамата често били забелязвани да вечерят заедно в близките ресторантчета.

След изтичането на снимките в пресата през септември 2008 г. избухна грандиозен скандал, а пресаташето на Мел Гибсън побърза да заяви, че отношенията между руската певица и холивудската звезда са чисто професионални: “Оксана е една от сътрудниците на продуцентската компания на Мел Гибсън Icon, и в САЩ, за да запише албум”.

Още през ноември м. г. се появиха слухове, че Робин Гибсън подготвя документите за развод, но актьорът ги разсея категорично с изявлението, че “бракът ни е здрав, както никога досега и не става и дума за развод”.

На 4 март т. г. папараците обаче отново хванаха Гибсън в крачка с неизвестна млада дама на плажа край имението му в Коста Рика, която напомня на Оксана и определено не е съпругата му Робин. Двамата се прегръщат и целуват, което не оставя никакви съмнения какъв е характера на отношенията им.

Освен че е сред най-богатите актьори в Холивуд, Мел Гибсън бе обявен и за най-влиятелната знаменитост за 2004 г. от специализираното издание Forbes.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Ирен-Вяра Иванова
07 Dec, 2014 | 02:26

Старо Коце тази курветина както я наричаш ако се е прицелила в парите му е щяла да го направи много отдавна а не да чака 28 години

Ирен-Вяра Иванова
07 Dec, 2014 | 02:20

не обиждайте жена му. Незнам на коя ще и е приятно цял един живот един красавец да гледа как любимия се целува и т.н. на екрана а и след това. Обожавам Мел Гибсън дори и сега когато са му останали само прекрасните му очи,но за актьор като него е опасно да се жениш.Никога не е твой напълно. Въпреки че ми е чудно как са ги направили тези седем деца.Боже много са

сиид
18 Jun, 2009 | 18:23

РУСКИНЯ ЛИ Е НЕ МИ Я ХВАЛИ, БОКЛУК МАРКА

Още по-старо Коце
16 Apr, 2009 | 04:11

Тая курветина се е прицелила в портофейла му, а не в остатъка от оня му работа! Помните ли оня руска сволочь дето пи от спермата на Бекер?... Та за тия пари момето и гъза му ще изближе...

Старо Коце
16 Apr, 2009 | 03:55

Риски разпоретини са плъзнали като змии по цял свят!


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.