Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Челен опит: Швейцарската полиция откри плантация с канабис чрез Google Earth
31 Януари 2009
Когато знаеш какво търсиш и искаш да го намериш, проблемът вече е никакъв...

Швейцарската полиция откри голяма плантация канабис с помощта на популярната компютърна програма Google Earth, която използва спътникови снимки на Земята.

Според Норберт Клоснер, шеф на отдела по борба с наркотиците в полицията в Цюрих, плантацията е открита по време на разследване на група лица, заподозрени в незаконен трафик на наркотици.

Плантацията е с площ 7.5 кв.км и се намира на североизток от кантона Тургау. Отвсякъде е заобиколена от царевични поля. Полицейските сътрудници, обаче, използвали Google Earth , за да уточнят адресите на двама фермери, заподозрени в наркотрафика и без никакви проблеми открили замаскираната нива.

В хода на операцията са били арестувани 16 души и са конфискувани 1.1т марихуана, също така и пари и ценности на стойност 900 000 швейцарски франка./ 780 хиляди долара/

Както е установило следствието, заподозрените са продали от 2004 до 2008 година над 7 тона марихуана, а годишният оборот на престъпната група стигал 10 млн швейцарски франка.

 Използването на Интернет за откриване на плантацията е безспорно новаторско решение, но по- необичаен път до подобна находка са имали полицаи в Канада. Там 500 растения в саксии били открити най- неочаквано, когато 11 месечно бебе си играло с домашния радиотелефон и случайно извикало полицията. Пристигналите на място служители на реда открили мирно играещото си бебе и още по- мирния баща, който гледал телевизия. Макар мъжът настойчиво да твърдял, че не е викал полиция и няма никаква нужда от нейните услуги, полицаите намерили за съмнително наличието на прекалено голям кондензат на някои прозорци на къщата и настояли да огледат помещението. Бдителността им била възнаградена, когато в една от задните стаи на къщата открили плантация от 500 саксии с канабис.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Савов
19 Mar, 2009 | 13:56

А защо не откриват така и маковите плантации в Авганистан?!.....


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.