Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Дими от "Сленг" загина при катастрофа с мотор
30 Юни 2008
При скорост над 200 км/ч моторът се забива в мантинелата на магистрала Хемус на 7 км от София
Димитър Екимов- Дими
Димитър Екимов- Дими

Създателят на група "Сленг" Димитър Екимов - Дими е загинал при катастрофа на автомагистрала "Хемус". Един от най-популярните български вокалисти е карал мотоциклета си с много висока скорост- може би над 200 км/ч. . На около седем километра от изхода на София моторът се е ударил в мантинела, а после излетял от платното. При падането от 30 метра височина Дими е загинал на място, а моторът е продължил още към 300 метра.

Дими е роден на 6 януари 1970 г. в София. През 1988 г. завършва средно образование в Националната природо-математическа гимназия. През 1996 г. завършва Медицинска академия в София - специалност "Медицина", а по-късно специализира акушерство и гинекология. Кариерата му на музикант започва с групите Cats In A Trunk и "Сателит". Димитър Екимов-Дими е съосновател на група Сленг, в чийто състав китарист в самото й начало, през 1997, е Димитър Кърнев.  Групата изпълнява мелодичен поп-рок с текстове на български. Песните "Синьо" и "Мой свят" остават едни от най-големите хитове.

По-късно той сформира Д_2. След напускането му на негово място идва Петър Главанов - актуален член на Акага.

През 2000 се появява и първият албум на Сленг - "Синьо". Синглите от него "Синьо" и "Мой свят" остават едни от най-големите хитове на групата. Четири години по-късно излиза и вторият диск - "Всекиден". Съставът на Сленг многократно се мени през годините, но те не спират дейността си. Към края на 2007 Дими обяви, че не е разпуснал групата и работи с колегите си по материал за следващ албум.

Дими бе съпруг на бившата телевизионна водеща от БНТ Ива Екимова , баща е на малката Дара.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.