Факти, Анализи, Коментари
   19 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Правилното хранене и здравословният начин на живот спират рака
30 Май 2018
Учените са изяснили, че затлъстяването спомага за развитието на 12 вида онкологични заболявания
Правилното хранене и здравословният начин на живот помагат да се предотврати появата на злокачествени тумори, съобщават експерти от Световния фонд за изследване на рака (World Cancer Research Fund -WCRF) в последния си доклад. 

Учените са изяснили, че затлъстяването спомага за развитието на 12 вида онкологични заболявания. Според техните изводи наднорменото тегло е свързано с рака на черния дроб, на яйчниците, на простатата, на стомаха, на лигавицата на устната кухина и гърлото, на гърдата, на жлъчката, бъбреците, хранопровода, задстомашната жлеза и матката.

В доклада са изброени редица препоръки, даващи възможност да се избегне развитието на злокачествени тумори. Според изследователите е необходимо да се поддържа високо равнище на физическа активност, да се спазва диета със значително присъствие на зеленчуци, плодове, пълнозърнести и бобови храни. Освен това е важно да се ограничи употребата на мазна храна, храни от вида "бърза закуска", полуфабрикати, червени меса и захари. Специалистите съветват да се спре алкохолът и хранителните добавки. 

"Нашите препоръки за профилактика на онкологичните заболявания работят заедно като модел за борба с рака. Хората могат да им се доверят, тъй като те се основават на фактически данни, които се потвърждават последователно в течение на десетилетия", казва една от работещите за Световния фонд за изследване на рака - доктор Джиота Митроу./БГНЕС


последни в Здраве:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Рак
02 Jun, 2018 | 09:49

Не е само това, макар да е фактор.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.