Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
От червеното вино се отслабва
22 Юни 2015
Съставките в гроздето, горските плодове, а оттам и в червеното вино имат съставка, която е в състояние да изгаря калориите

Съставките в гроздето, горските плодове, а оттам и в червеното вино помагат за отслабване, показва ново изследване, публикувано в "Индипендънт". Всички те съдържат съставка, която е в състояние да изгаря калориите. До заключението се стигнало след експеримент с мишки, на които учените давали ресвератрол, еквивалентен на хората, консумиращи 200-300 грама горски плодове или грозде на ден. Резултатите показали, че гризачите натрупали 40% по-малко тегло от тези, които не приемали ресвератрол.

Изследването показва, че и други полифенолни химикали в плодовете могат да имат подобен ефект. "Полифенолите в плодовете, включително ресвератрол, увеличава генната експресия, която подобрява окисляването на хранителните мазнини, така че тялото не се претоварва", обясни проф. Мин Ду водещ изследовател в проучването от държавния университет във Вашингтон.

Богати на отслабващата съставка са боровинките, ягодите, малините, гроздето и ябълките. /БГНЕС


последни в Здраве:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.