Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Учени управляват молекула отговорна за болестите и стареенето
26 Август 2014
Досега науката е установила, че стареенето на клетките на имунната система се контролира от молекула с наименованието р38 МАРК
Учени от Лондонския университет разработили механизъм за подмладяване на организма, след като изследвали връзката между храненето, обмяната на веществата и работата на имунната система.

Това съобщи сп. Biotechnology and Biological Sciences Research Council.

Имунитетът на човека намалява със стареенето и възрастните хора най-често страдат от тежки форми на различни инфекции и рак. Освен това с възрастта ваксинирането става все по-малко ефективно, а метаболизмът на имунните клетки е тясно свързан с процесите на стареене.

Досега науката е установила, че стареенето на клетките на имунната система се контролира от молекула с наименованието р38 МАРК. Тя може да забави този процес, а и учените се научиха да управляват работата й с помощта на медикаменти.

В новото изследване изследователите откриха, че работата на тази молекула е свързана с равнището на хранителните вещества вътре в клетката. Те успешно пробваха нов препарат, който управлява молекулата р38 МАРК за лечение на възпалителни заболявания и планират да използват съединението за повишаване имунитета на възрастните хора и подмладяването на организма. /БГНЕС


последни в Здраве:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.