Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Вярата в Бог помага при лечението на депресия
29 Април 2013
При това няма значение каква вяра се изповядва

Силната вяра във Всевишния помага в лечението на депресията, независимо каква вяра се изповядва, установи американско проучване.

Екипът на д-р Дейвид Розмарин от психиатричната клиника в Белмонт, щата Масачузетс, изследвал 159 пациенти в продължение на 1 година. Проучването обхванало религиозността на пациентите, техните очаквания за лечението им и крайните му резултати.

Изследователите установили, че страдащите от депресия хора със "слабо изразена" или никаква вяра в Бога показвали два пъти по-слаби резултати след приключването на курса на лечението, отколкото силно набожните.

"От нашето изследване стана видно, че хората с умерени и силни религиозни вярвания се поддават по-добре на кратковременния ни курс на лечение, отколкото останалите, заяви д-р Розмарин.

Религиозната вяра помага не само за подобряването на психическото състояние на пациента, но благодарение на нея станахме свидетели на снижаване на депресията и на поривите за самонараняване."

Предишни изследвания, проведени в Градската болница на Сан Франциско, установиха благотворния ефект на молитвите върху 393 пациенти със сърдечни заболявания, съобщава БТА. Те се възстановили по-бързо и страдали от по-малко усложнения след изписването си от болничното заведение.


последни в Здраве:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

рецептор
04 May, 2013 | 17:16

Магнитни бури ли има днес?


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.