Факти, Анализи, Коментари
   24 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Мъжете отслабват по-лесно от жените
25 Януари 2013
Дори и в покой, те изгарят повече калории. Това означава, че мъжете могат само да тренират, а жените освен тренировки ще трябва да спазват и диета

За жените е по-трудно да отслабнат. Те трябва да положат повече усилия отколкото мъжете, за да свалят един килограм. Това установиха учени от Университета в Мисури, съобщава Daily Mail. Те провели експеримент, в който участвали затлъстелите мъже и жени, които трябвало да следват една и също програма за отслабване.

Професор Джил Кенейли заедно с колегите си, проследили сърдечния ритъм и кръвното налягане от около 75 души с диабет тип II. Хората били подложени на програма за отслабване в продължение на 16 седмици. Въпреки, че тренирали при еднаква степен на натоварване, спортуването се отразило по-добре на мъжете.

Те свалили повече килограми, а времето за възстановяване след тренировки при тях било по-кратко, отколкото при жените. Учените заключили, че следователно мъжете и жените трябва да тренират по различен начин. Причината за това е проста - мъжете имат повече мускули, а мускулите имат по-добър метаболизъм, отколкото мазнините.

Така дори и в покой, мъжете изгарят повече калории. Това означава, че мъжете могат само да тренират, а жените освен тренировки ще трябва да спазват и диета.


последни в Здраве:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.