Факти, Анализи, Коментари
   29 Ноември 2021
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Храни, който уморяват
9 Ноември 2012
Някои популярни хранителни продукти оказват неблагоприятно влияние върху работоспособността на човека

Американски учени проведоха задълбочени изследвания и доказаха, че някои популярни хранителни продукти оказват неблагоприятно влияние върху работоспособността на човека и предизвикват сънливост, съобщава health.bg.

Както можеше да се очаква, на първо място в списъка на продуктите, заради които хората се чувстват уморени и изтощени, са спиртните напитки. Следват захарните изделия, които променят нивото на гликоза в кръвта и водят до чувство на умора.

На трето място е пуешкото месо. Учените са установили, че съдържащите се в него белтъчини намаляват работоспособността. До бързо изтощение водят и тестените изделия най-вече от бяло брашно. В началото те предизвикват прилив на енергия, но впоследствие бързо настъпва енергиен спад. В списъка на продуктите, предизвикващи сънливост, влязоха и мазните храни, чиято преработка от организма изисква прекалено много време и енергия.


последни в Здраве:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2021 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.