Факти, Анализи, Коментари
   29 Ноември 2021
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Откриха неочаквано свойство на ... физическите упражениния
31 Октомври 2012
Редовните интензивни тренировки увеличават способността ни за мислене, запомняне и вземане на бързи решения

Упражненията не само ни държат във форма, но и ни правят по-умни, особено на средна възраст, установиха канадски учени, цитирани от британския в. "Дейли Експрес", съобщава БГНЕС.

Те открили, че редовните интензивни тренировки увеличават способността ни за мислене, запомняне и вземане на бързи решения. Учени от Монреалския институт за сърдечни заболявания установили, че 40 минути упражнения два пъти седмично, състоящи се от серии от 30 секунди интензивен спринт, последван от 30 секунди ходене или джогинг, са достатъчни не само за да направят хората по-стройни, но и да подобрят функционирането на мозъка им.

За целите на изследването, представено на Конгрес на сърдечно-съдовите заболявания в Канада, хора на средна възраст 49 години, които преди това водели заседнал начин на живот, преминали през четиримесечни интензивни тренировки. В края познавателните им функции се подобрили значително, съобщи ръководителят на проучването д-р Мартин Жюно.

"Ако говорите с хора, които правят упражнения, те ще ви кажат, че чувстват ума си по-остър. Сега ние открихме начин да измерим това", посочи той. "Има много ползи от упражненията, знаем, че те могат да ни накарат да се почувстваме по-добре. Това предполага, че те могат да ни накарат и да мислим по-добре", заяви д-р Бет Абрамсън от фондация Сърце и инсулт в Канада.


последни в Здраве:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2021 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.