Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Изпаренията от дизелови двигатели предизвикват рак
13 Юни 2012
За това алармира Световната здравна организация

Изпаренията от дизелови двигатели причиняват ракови заболявания. За опасността алармира Центърът за изследвания на рака към Световната здравна организация. Експертите призоваха международната общност да се заеме с проблема в най-скоро време и да предприеме бързи мерки за ограничаване на дизеловите изпарения.

“Газовете от дизелови двигатели причиняват белодробен рак”, обяви Кристофър Портие - председател на работна група към Международната агенция за изследвания на рака. По думите му този тип изпарения са свързани и с рака на пикочния мехур. СЗО отбелязва, че огромна част от световното население е изложено на изпарения от дизелови двигатели ежедневно, независимо дали става чрез работното им място или чрез атмосферния въздух и това трябва да се промени незабавно.

Съобщението вероятно ще предизвика объркване сред автомобилостроителите. СЗО вече премести изгорелите дизелови газове от група 2А на вероятните канцерогени в група 1 на субстанциите, които категорично имат връзка с раковите заболявания.


последни в Здраве:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

someone
03 Sep, 2012 | 01:14

Ами така е, не се научиха хората че дизела е за тракторите и комбайните на село... Защо в щатите не карат коли на дизел?


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.