Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Който яде шоколад е по-слаб
29 Март 2012
Проучване установи, че хората, които ядат шоколад по-често, имат по-малък индекс на телесното тегло

Хората, които ядат шоколад редовно, са по-слаби от хората, които не консумират сладкия десерт толкова често, сочи изследване на Калифорнийския университет в Сан Диего, цитирано от CNN. Те са и с нормален индекс на телесната маса, който се използва за диагностициране на затлъстяване или недохранване.

Проучването установи, че хората, които ядат шоколад по-често, имат по-малък индекс на телесното тегло. И това не е защото ядат по-малко калории. Всъщност те консумират повече калории. И не е защото правят повече упражнения, дори напротив, обяснява доктор Биътрис Голъм, чийто екип изследвал 1018 души на възраст между 20 до 85 години.

Според някои лекари тайната се състои в антиоксидантите, които се съдържат в шоколада. Те увеличават енергията, която произвеждат клетките и така организмът изгаря мазнини, обясняват те.


последни в Здраве:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

t645fcds
29 Mar, 2012 | 16:15

Пълни глупости.
И изследването и заглавията по тая тема са напълно в манипулативен стил.
Това за шоколада може да бъде вярно само ако се консумира истински шоколад с много малко или почти никакво съдържание на захар или изкуствени подсладители.
Нещо такова да прочетохте някъде в материала?


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.