Факти, Анализи, Коментари
   24 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Пролетта дойде, а с нея и пролетната умора
20 Март 2012
Световъртежът и умората са характерни за сезона, напомнят специалистите в първия ден на пролетта

Рязката промяна в температурата влияе върху тонуса на организма. Световъртежът и умората са характерни за сезона, напомнят специалистите в първия ден на пролетта, предаде БНР.

Само за месец преминахме от минус 25 до плюс 25 градуса. Това се отразява не само на хората със сърдечно съдова патология, но и на здравите. Рязкото затопляне на времето може да предизвика някои характерни оплаквания - нарушения в съня, сънливост, главоболие, залитане, мускулна слабост - обяснява д-р Елена Стайкова, кардиолог в болница "Лозенец".

От страна на сърцето могат да имат прескачания, аритмии, тежест, стягане и като цяло играта в съдовия тонус може да доведе до изява на един или на комбинация от всички тези симптоми.

През пролетта се случват хубави неща, като влюбването например. Това се дължи на повишеното либидо. Твърди д-р Тотко Найденов, автор на книгите "Силният мъж" и "Нежната жена".

Повишава се нивото на обмяната на веществата и се повишава нивото на тестостерона, защото цялата природа разцъфва за нов живот и трябва да се обновява, не виждате ли котараците по покривите.


последни в Здраве:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.