Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Внимавайте! Опасни испански салами в "Метро"
13 Януари 2012
Месните продукти са залели магазините "Метро" в 9 държави, в това число и България

Опасни испански салами са залели магазините "Метро" в 9 държави, в това число и България, в началото на годината. Европейската комисия съобщи за колбаси, съдържащи опасната бактерия Listeria monocytogenes. Тя може да предизвика стомашно-чревни разстройства, болки в мускулите и ставите, висока температура.

Според лекарите микроорганизмът е най-опасен за хората с отслабена имунна система и може да доведе до развитие на енцефалит и менингит, както и до спонтанни аборти при бременни жени. Първото съобщение за опасния салам е постъпило на 3 януари.

Оплакали са се клиенти на магазин във Великобритания. На 6 януари става ясно, че дадените проби са положителни за Listeria monocytogenes и се предприема изтегляне на саламите от всички магазини на веригата. Свалени от щандовете са четири вида колбаси, които са произведени за "Метро" от испанска фирма и се продават като собствената марка "Тапас" на немската компания.

Българският клон на "Метро" изтегля салама "Чоризо слайс", шунката "Серано слайс", "Серано резерва" и "Трио еспаньол слайс", всички под марката "Тапас". Уведомени за проблема са и клиентите на фирмата, уточниха от "Метро Кеш енд Кери България".


последни в Здраве:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

действие
05 Mar, 2012 | 18:46

като няма контрол какво продават и в Метро и никъде другаде, не знам кога ще се изтровят или измрат хиляди...


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.